Begeleiding en activiteiten

Het opvoeden van een hond is uitdagend en soms kan je daar best wat begeleiding bij gebruiken.
Stel via een strippenkaartsysteem je eigen programma samen uit individuele begeleiding, wandelingen en groepsactiviteiten.

Diensten

Puppytraining thuis

De hond leert het beste als er weinig afleiding en stress is en in de eerste weken is dat: thuis! Daar kunnen we ook ingaan op specifieke vragen en wensen van het gezin. Denk bijvoorbeeld aan de volgende vragen: wel of niet op de bank, hoe leer je springen en bijten af, wat is de beste plaats voor de bench en hoe lang duurt het voor de pup zindelijk is?

Wel of niet op de bank…

Trainen op lokatie

Binnen oefeningen doen is anders dan buiten wandelen. Wanneer laat je de hond los en hoe zorg je dat deze altijd weer terugkomt? Door onder begeleiding naar buiten te gaan, goed te kijken naar hondengedrag en te oefenen leren hond en begeleider elkaar beter te vertrouwen. Samen wandelen wordt plezier voor allemaal.

Puck zoekt…

Groepswandelingen

Samen en onder begeleiding op pad met twee of drie andere hondeneigenaren en hun honden. Kijken naar gedrag en communicatie, vragen stellen, ervaringen uitwisselen en af en toe een oefening. Leerzaam en gezellig.

Dorst na puppywandeling!

Kind & Hond

Kinderen en honden spreken ieder hun eigen taal en daardoor kunnen er misverstanden ontstaan. Tijdens Kind & Hond-lessen gaan de kinderen met hun hond aan de slag met allerlei oefeningen en uitdagingen. Na vier lessen krijgen ze een certificaat. Bij mooi weer zijn deze lessen buiten (Welkoop Rijnsburg), bij slecht weer binnen in een bloemenschuur.

Rust en aandacht

Uitgangspunt is steeds: rust en aandacht. Opwinding is ongezond en een drukke hond kan niets leren of leert net wat we niet willen. Daarom zijn in alle activiteiten oefeningen verwerkt, waarmee de hond rust vindt en aandacht heeft voor de begeleider.

Meer tips

Agressie Ladder

Leer heel goed kijken naar alle signalen die de hond afgeeft. Deze praat de hele dag tegen je, maar we moeten hem wel leren ‘lezen’. Als de hond zich ‘gehoord’ en begrepen voelt, zal hij minder ‘grof’ gedrag inzetten om iets duidelijk te maken.

Meer tips