Een puppyles

In het heerlijke zonnetje hebben drie combinaties enorm hun best gedaan. Vergeleken met de vorige les was er al veel meer rust in de hondjes, meer aandacht voor de baas en het ‘hierkomen’ in allerlei vormen ging vlekkeloos! Ook betasten, spelen en loslaten ging prima.
snuffelkleedWe oefenden ook met de antischrokbak, het snuffelkleed en de ballenbak! Teckel Saertje was verliefd op het kleed en deed haar aangeboren speurzin eer aan! Golden Retriever Flora dook enthousiast met haar kop in de ballenbak en stoere Wesley (black and tan jack russel) had geen enkel probleem met de antischrokbak.

Teckel Saertje ging ineens weer ’s nachts in de bench poepen en wat bleek: het kleedje dat van de fokker was meegekomen, was weg gegooid. Maar het probleem was al snel opgelost door een handdoek in bed te
nemen en die in de bench te leggen samen met de gedragen sokken van die dag. Goed gedaan!!!

Flora wil wel heel erg vaak naar buiten, vooral als de familie net aan tafel zit… Misschien geen hoge nood, maar aandacht vragen? Goed letten op signalen die echte nood aangeven! Kleinkinderen, met name de jongste, kunnen heel goed voor lantaarnpaal spelen, waardoor Flora direct stopt met opspringen! Uitstekend opgelost!

Wesley kan, nu het vrouwtje heeft begrepen dat hij niet graag alleen is en daar anders mee heeft geoefend, steeds beter wel even alleen zijn. Voor beide partijen een enorme vooruitgang en prima aangepakt.

Er is een groot onderscheid in wandelafstanden en wel of niet loslaten. Als lengte voor de wandeling geldt als vuistregel: 5 minuten per maand, dus een puppy van 3 maanden mag 15 minuten achter elkaar wandelen. (Dit heeft te maken met het nog niet volgroeid en uitgehard zijn van de botten en gewrichten.)

Hoe eerder wordt begonnen met loslaten (bijv. op een uitlaatveld) en wordt geoefend met hierkomen, des te beter zal het gaan als het hondje groter wordt. Nu wil de pup nog erg graag dicht bij je zijn en dat kan je dan prima oefenen en belonen. Het even vrij kunnen ronddartelen, snuffelen en evt. kennismaken en spelen met andere honden is heel belangrijk. Blijf wel dicht in de buurt om je hondje te steunen en te beschermen als het spel  te wild wordt!!!

Aan het eind van de les even ravotten en dat was een mooie gelegenheid om goed te kijken naar houding en gedrag!20150926 puppyles

Een gedachte over “Een puppyles

  1. ernaaarsen 26 september 2015 / 11:44

    Was dus een top les. Ik zit in IJmuiden na twee uur gezworven te hebben in Amsterdam op weg naar Artis😁

    Groetjes Erna

    Like

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s