Wandelles met Dogs&People

Geen cursisten, dus geen stageles bij Dogs&People. Dan maar een lekkere ‘leerwandeling’ samen met trainster Annemiek, haar hond en Amy in het prachtige, maar erg drukke Amsterdamse Bos.20151025 Amsterdamse Bos 011

Al pratende waren er heel veel leerzame momenten bij het naderen van gezelschappen, andere honden, kinderwagens, joggers en fietsers. Een interessante observatie was die van de bruggetjes. Honden kiezen als het mogelijk is een breed pad met veel mogelijkheden om andere honden of dingen die ze spannend vinden ruim te kunnen passeren.

Een brug is dus voor een hond een spannende situatie: het pad wordt ineens smaller en aan de zijkant is geen ontsnappingsmogelijkheid. Als van de andere zijde tegenliggers naderen, is een confrontatie bijna niet te voorkomen. Honden die vóórdat ze de brug op lopen ineens ontzettend moeten snuffelen in de bosjes vlakbij de brug, vertellen je dat over de brug gaan nog even niet aan de orde is. Heel goed om dat te leren zien en er dan eventueel rekening mee te kunnen houden!20151025 Amsterdamse Bos 014

2 gedachtes over “Wandelles met Dogs&People

  1. ernaaarsen 25 oktober 2015 / 15:20

    Ga zo even je site bekijken. Fijne dat je het er zo op kan zetten allemaal

    Groetjes Erna

    Like

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s