Rijgedrag

Monique Bladder beschrijft in haar artikel op een uitstekende manier waardoor rijgedrag kan ontstaan en wat je er kan doen als het gebeurt. Lees dit artikel!

De samenvatting: Honden die rijgedrag vertonen, doen dit vaak omdat ze stress hebben. Het lijf maakt onder meer testosteron aan in reactie op stress, waardoor het voortplantingsgedrag in werking wordt gezet. Straf je hond in zo’n situatie niet, omdat de spanning en daarmee het gedrag waarschijnlijk alleen maar groter wordt. Leid je hond af en haal hem uit de situatie. En neem je maatregelen zodat je hond niet opnieuw in een dergelijke situatie hoeft te komen, omdat er een grote kans is dat hij er gedrag van leert dat je niet wilt.

Met dank aan Monique Bladder (en Erna Aarsen voor het doorsturen.)

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s