Rust… Zo Belangrijk!

Een energieke en vrolijke Berner Sennenpup vindt de hele wereld prachtig en springt en huppelt vrolijk rond. De grootste uitdaging is dus om de hond aan te leren dat rust veel kan opleveren.

Omdat deze pup vandaag de enige was, konden we heel intensief aan de slag: aandacht vasthouden, 5 tellen, 10 tellen en dan pas belonen, alleen belonen als er vier poten op de grond zijn, alleen het speeltje geven als de hond rustig zit of nog beter, ligt. Als de hond, bijv. tijdens even praten, uit zichzelf gaat liggen (of zitten) de hond vertellen dat dit een slimme keuze is en belonen.

Zo oefenden we ook zorgvuldig de ‘handschud-oefening’, waarbij de hond naast de baas zit en moet blijven zitten terwijl iemand nadert en de baas een hand geeft. We hoorden de hersens van de pup bijna kraken, zo intensief was ze aan het leren. Aan het eind van de les herhaalden we de oefening nog een keer en nu naderde het vrouwtje de baas met de hond en gaf een hand.

handenschudden

Wat jammer dat ik dit fotomoment miste: de hond zat tussen hen in, keek van de één naar de ander, sprong niet op en de baasjes glommen van trots. Ook toen bij het weggaan handen werden geschud, sprong de pup niet (meer) op. Veel geleerd en natuurlijk ook erg moe van het leren tijdens zo’n intensieve les!

 

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s