Vervolgcursus in drie leswandelingen

Soms komen data en tijden van de groepstraining niet uit en wordt er een andere oplossing gezocht. Zo volgden Marjan en Berner Senner Senna na de puppy-cursus de vervolgcursus in drie intensieve leswandelingen. Samen de duinen in en ondertussen, omgeven door heel veel interessante prikkels, oefeningen doen. Een uitdaging!!!

Marjan liet zien dat zij een flinke portie geduld heeft, waardoor Senna de tijd kreeg om de omgeving te scannen op gevaar en na te denken of en zo ja wanneer ze een oefening zou uitvoeren. En vrijwel altijd werd het geduld beloond!!! De band verbetert daardoor steeds meer omdat het wederzijds vertrouwen groeit.

Mooi waren de momenten dat Senna voor het oog geheel geconcentreerd was op iets in de verte en met haar rug naar ons toe stond. Maar zodra Marjan zich afwendde en de andere kant op begon te lopen, draaide Senna zich om en rende haar achterna.20160308 Senna en Marjan 005

Het is heel boeiend om tijdens leswandelingen te kijken naar hondengedrag,  lichaamshouding en communicatie, de invloed van de houding  en lichaamstaal van de ‘baas’ en om allerlei oefeningen ‘in het wild’ uit te voeren. Als een eenvoudige oefening daar, tussen al die afleiding  lukt (ondanks konijnenkeutels, honden, geluiden en andere prikkels), dan is dat een groot compliment waard. Senna en Marjan hebben een tweede certificaat dik verdiend!

Lees ook: Senna leert ons een lesje.

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s