Seminar Spelgedrag

Na twee eerdere seminars dit weekend een boeiende tweedaagse over spelgedrag. Prachtig foto- en video-materiaal en heel veel om over na te denken. Is wat wij spel noemen wel altijd spel? En wanneer niet? En wat kunnen we doen om de honden te helpen om zo goed te communiceren dat spel ook spel blijft?

20170423 certifcaat spelgedrag

 

 

Verslag

Met een mooie opbouw, schitterend foto- en videomateriaal, veel informatie en goede interactie met de groep nam Sheila ons mee langs alle aspecten die met spel bij honden te maken hebben.

Wat is spel? En wanneer is het nog steeds spel? Is er verschil tussen het spel van puppy’s in een nest of het spelen van volwassen honden? Wat leert een hond door spel en is dat een positieve leerervaring? En wanneer zijn dat negatieve ervaringen die een leven lang meegaan? Wanneer grijpen we in en wat kunnen we hierbij leren van het gedrag van ‘de derde hond’, de hond die het spel onderbreekt, zodra de spanning te ver begint op te lopen?

Dit is maar een kleine greep uit alles wat voorbij is gekomen. Veel stof om over na te denken en onze blik op (spelende) honden zal nooit meer dezelfde zijn.

Dank jullie wel Sheila, Jana en Annemiek voor deze kans op uitbreiding van kennis en inzicht! (En dank voor de uitstekende verzorging van materiaal en de inwendige mens!)

 

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s