Puppylessen met goede vragen en leuke verhalen.

Tijdens de puppylessen, waar de combinaties aan de slag gaan met wat gehoorzaamheid, maar vooral ook met spelletjes om het gedrag van de hond goed te leren herkennen komen altijd leuke vragen, ervaringen en verhalen. Daar leert iedereen weer van en één ding wordt heel duidelijk: elke pup is uniek!20151010 puppytraining 001

Een puppy vond kleinkinderen wel erg interessant, maar de kleinste van het stel kon heel goed lantaarnpaal spelen en het hielp: het opspringen werd minder.

Na het uitproberen van alle mogelijke tips en trucs is één puppy alleen met de plantenspuit van het knagen aan één bepaalde stoel te weerhouden. Allerlei andere vriendelijke methodes en zelfs schrikmethodes  werkten niet: een rammelende sleutelbos en andere ´afschrikwekkende´ dingen waren vooral heel interessant en leuk speelgoed.

20151029 puppytraining 010
Spelletje met snuffelkleed

Een andere puppy maakte het te bont met springen tegen een deur als er werd gedweild. Eén keer keihard fluiten maakte aan dat gedrag een einde.

Als de hele familie over de vloer is wordt de pup erg druk en luistert hij slecht. Dat kan, want iedereen bemoeit zich er mee, wil wat van hem en kijkt naar hem: dat kan heel bedreigend zijn… Dus: meer rust gunnen, niet mee bemoeien en hem lekker met een kluif of kong in de bench leggen.  Als hij zelf eens komt kijken is het OK, maar dan nog de aandacht voor hem goed doseren!!!

20151029 puppytraining 009
Intelligentiespelletje tussendoor

En zo leren de combinaties van elkaar en uiteraard ook van de oefeningen en de informatie, met als doel een hond die zich veilig voelt en zich weet te gedragen en een tevreden eigenaar.

Een gedachte over “Puppylessen met goede vragen en leuke verhalen.

  1. ernaaarsen 29 oktober 2015 / 19:56

    Leuk!!

    Groetjes, Erna & 🐕

    Like

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s