Laatste stageles bij Dogs&People

Zesde en laatste stageles op de puppycursus van Dogs&People in het mistige Amsterdamse bos. Naast alle gesproken informatie was het weer erg leuk om tijdens een korte wandeling het gedrag van de twee hondjes te zien en de uitleg erbij te horen. De honden laten zo mooi zien wat ze van de omstandigheden van dat moment vinden (families, hardlopers, kinderwagens, andere honden) Zoals Annemiek altijd zegt: “Ze praten je de oren van het hoofd, maar wij moeten wel leren dat te horen en te begrijpen!”

Dogsandpeople

Ander belangrijk gezichtspunt: als iets (een mens, een hond, een spannend voorwerp) te dichtbij is, dan MOET de hond er iets mee. Het is dus aan de eigenaar om de hond de kans te geven de afstand zo groot te houden dat hij er niets mee hoeft.

Leer dus te kijken door de ogen van een hond. Zie bijv. dat een naderend gezin met kinderwagen voor de hond een ‘muur van mensen en voorwerpen’ is. De hond zal vermoedelijk de berm opzoeken en daar lekker gaan snuffelen en dat dat hij dus niet voor niets!

Ik kijk uit naar de opleiding IPACS die in februari start. (Er worden nog cursisten gezocht!!!)

harper

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s