Cursus Hond in Zorg

Dit weekend en de volgende zondag op cursus:

logo contacthond

Adviesbureau Kynocoaching heeft de expertise van Stichting Contacthond ingeroepen voor ondersteuning bij een driedaagse cursus ‘Hond in Zorg’. Daarin komen veel aspecten van dierondersteunde therapie (DOT) aan bod; van hondengedrag en stress-signalen tot verzekeringen, effecten van therapiehonden en toepassingen. De derde cursusdag is een praktijkdag waarop cursisten oefenen met honden van Contacthond.

Deelnemers aan de cursus ‘Hond in Zorg’ leren wat erbij komt kijken om een hond verantwoord, veilig en effectief in te zetten in de zorgsector. In deze cursus worden mensen NIET opgeleid tot hondenbegeleider voor Stichting Contacthond. Een driedaagse cursus is in dat geval niet toereikend; werken met honden in de zorgsector vergt meer van de hondenbegeleider dan het trainen van zijn hond of het ‘lezen’ van het gedrag. Het vereist ook kennis over de toegevoegde waarde van de inzet van therapiehonden, kennis over de doelgroep, kennis over de (on)mogelijkheden van DOT, contra-indicaties en bijvoorbeeld aansprakelijkheid.

De cursus ‘Hond in Zorg’ is bedoeld voor particulieren die met een eigen hond in de zorgsector aan de slag willen. Bijvoorbeeld als bezoekvrijwilliger in een verzorgingstehuis. Daar is steeds meer interesse voor; een mooie ontwikkeling die Stichting Contacthond van harte toejuicht.

Een gedachte over “Cursus Hond in Zorg

  1. ernaaarsen 2 november 2015 / 19:24

    spannend!
    En ….leuk!!

    Like

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s