Mooie hondenmomentjes

Vandaag op drie adressen getraind met verschillende honden. Dat leverde heel speciale momenten op. (Helaas maar bij één adres foto’s gemaakt.)

Een jonge Jack Russel pup loopt buiten keurig los mee, maar we oefenden ook met netjes aan de lijn lopen. Bij iets spannend moest hij even gaan zitten, rustig kijken en alles tot zich door laten dringen. Bij het ‘heen-en-weer spelletje’ moest hij even op gang komen. Wie kies je: een trainer met een erg lekker ruikend voertasje, het vrouwtje die het meest met hem samen is of het andere vrouwtje… Lastige keuze, maar met wat tips en trucs ging het uiteindelijk prima!

Yorkshire Terrier Chippy mocht samen met zijn vrouwtje allerlei spelletjes doen en ondertussen leren beheerst te wachten, wat hij heel goed kan. Sommige dingen, zoals het wiebelkussen, zijn best wel spannend, maar na enige aarzeling kwamen er toch keurig twee pootjes op! Dobbelen ging hem prima af.

De al iets oudere labradoodle mocht spelletjes spelen waarbij enige interactie met een beperkte huisgenoot het uiteindelijke doel was. Dit leverde soms ontroerende momenten op. De hond zocht snoepjes onder een bal in een cupcakevorm en werd onverwacht geholpen omdat de bal ineens werd opgetild… Geen gerichte actie, maar wel prachtig getimed. Ook kan je met snuit en voetjes een dobbelsteen bewegen, waardoor het een bijzonder samenspel wordt. Handjes die regelmatig de zachte vacht zoeken en een hond die zich van geen enkele onverwachte beweging iets aantrekt… mooi om te zien!

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s