Zomertijd – Wintertijd

zomertijdAls  de klok wordt verzet hebben we allemaal even tijd nodig om te wennen. De moderne mens leeft voornamelijk op tijd en richt zich op wat de klok, het horloge of de smartphone vertelt.

Maar dieren en kleine kinderen leven veel meer volgens de biologische klok en zij zijn gevoeliger voor de hoeveelheid daglicht. Onze honden kunnen dus ineens op voor ons ‘vreemde’ tijden aangeven dat ze wel naar buiten willen of demonstratief naast hun voerbak gaan zitten…

Toon begrip en geef ze ook even een paar dagen de tijd om aan het nieuwe schema te wennen door de wandel- en etenstijden (voor zover die vaststaan) stapsgewijs te verschuiven. Wij dwingen onze huisdieren al zo vaak en met zoveel dingen in ons strakke leefschema, dus een beetje meeleven met hun biologische klok mag best!

klok terug
Illustratie van E. de Hullu-Vlaspolder

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s