Paaspret met een eierdoos

Pasen en eieren zijn nauw verbonden, dus zijn er vast wel lege eierdozen in huis!gekleurde eieren

Dat kan weer een leuk spelletje zijn voor de hond. Door het in verschillende stapjes op te bouwen en de hond daarbij goed te begeleiden ben je allebei een poosje zoet en is de hond daarna weer even voldaan.

Stap 1:
Doe één voertje in de eierdoos, terwijl de hond netjes op afstand wacht, evt. beloond met een voertje.  Zet de doos gewoon open neer en geef de hond toestemming om het eruit te halen (zonder de doos te slopen). Dit is voor sommige honden al aardig spannend!

IMG_9013

Stap 2:
Doe hetzelfde met een aantal voertjes. (Beloon zo nodig de hond voor het wachten met snoepjes: dus voertje voor de hond, voertje voor de doos, voertje voor de hond etc.
Houd evt. de doos vast, zodat die niet wegschuift.

Stap 3:
Hetzelfde als stap 2, maar doe de doos half dicht. De hond moet nu het deksel optillen IMG_9014voor hij bij de voertjes kan. 
Als je gewend ben met een clicker te werken kan je elke poging om het deksel te openen met een click en voertje belonen, alle andere bezigheden worden uiteraard niet beloond. 

Gun de hond even de tijd om het op te lossen! Soms wandelen ze even weg. Dat is niet omdat het niet leuk is, maar omdat er even nagedacht moet worden. En help je hond door de doos vast te houden.

Stap 4:
IMG_9015Hetzelfde als stap 3, maar nu gaat de doos ‘op slot’.
Je kunt naast enkele voertjes ook een hardgekookt ei (met schil, maar uiteraard niet beschilderd of geverfd!) in de doos stoppen, de meeste honden zijn er dol op!

Heb je een supergoed getrainde en beheerste hond kan je natuurlijk (evt. met de clicker) de hond aanleren het deksel netjes te openen. Maar je kunt ook de hond de vrijheid geven om de doos geheel op eigen wijze te openen. Houd dan wel stoffer en blik bij de hand!

Stap 5.
Bijvoorbeeld voor 2e Paasdag, want de doos van stap 4 is waarschijnlijk verscheurd…
Bereid een doos voor zoals in stap 4 en verstop deze. Nu mag de hond zoeken en daarna zijn buit openmaken en de inhoud lekker oppeuzelen!
vrolijk pasen

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s