Stress, opwinding en angst

Zeker in de tijd van vuurwerkoverlast kunnen honden hinder ondervinden van stress en angst. Maar ook op andere momenten kunnen honden erg druk en opgewonden zijn. Ze kunnen hun rust niet vinden en hebben daarbij mogelijk ondersteuning nodig.

Vaak helpen bepaalde oefeningen of snuffel- en hersenwerk, omdat ze dan flink met hun hersenen aan de slag zijn. Ze kunnen zo hun natuurlijke gedrag vertonen en dat geeft een voldaan en vermoeid gevoel.

Soms is ook andere ondersteuning wenselijk. Denk dan eens aan Bach remedies. Dit artikel van doggo.nl geeft uitgebreide informatie. (Zie hieronder een schermafbeelding van een Bach-mix, via deze weg kost een kuur van 3 maanden ongeveer € 100,-).

Adaptil kan ook helpen om een hond meer rust te geven. Lees er hier alles over. (Foto van de site van Adaptil.)

Voorbeeld van Bach-mix:

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s