Sinterklaas… spannend…

En niet alleen voor de kinderen!
De (jonge) hond krijgt alle opwinding mee: drukke, opgewonden kinderen, sinterklaasliedjes, vreemde voorwerpen en luchtjes (pakjes, snoepgoed), bezoek en misschien ook wel gespannen ouders. Alles is anders en spannender dan ‘normaal’.

Zorg voor een plek waar de hond zich kan terugtrekken en breng de hond zo nodig daar naartoe vóórdat deze overprikkeld raakt. Geef hem op die plek iets lekkers – zijn eten, een gevulde kong, een snuffelkleed, een kauwbot – zodat hij zichzelf even kan bezighouden en de stress van zich af kan snuffelen en kauwen.

Pas op met chocoladeletters en strooigoed.
Chocola is giftig voor de hond, maar de meeste honden zijn er dol op!
Eén pepernoot is niet erg, maar pas op dat de hond niet teveel vreemde dingen binnenkrijgt.

Wil je de hond ook verrassen met een surprise?
Vul dan wc-rollen, keukenrollen of eierdozen met voertjes. Afhankelijk van de vaardigheid van de hond kan je de rollen helemaal dichtvouwen en de eierdoos sluiten of je laat ze aan één kant open en zet de doos op een kier.
De hond moet wat werk verrichten om bij het voer te komen en dat leidt hem af. Houd het wel even in de gaten. Eén stukje karton inslikken kan geen kwaad, maar laat de hond geen hele eierdoos naar binnen werken!

Heel veel plezier!
Geniet van een mooi Sinterklaasfeest!

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s