Hond en sneeuw

Printversie

De meeste honden vinden sneeuw geweldig: ze huppelen en dartelen, graven en happen. Sneeuw voelt anders, ruikt anders en is gewoon leuk.

Waar moet je op letten?

  • Hoe kleiner de hond des te sneller koelt deze af, omdat zijn buitenkant t.o.v. de warme binnenkant relatief groot is. Kleine honden of honden met een heel dunne vacht kunnen baat hebben bij een jasje.
  • Sneeuw kan klonteren tussen de kussentjes van de poten. Zo’n ijskoude klont doet pijn en de hond staat stil met één poot omhoog. Verwijder voorzichtig de sneeuw tussen de kussentjes en vaak loopt de hond daarna weer gewoon verder.
  • Zout en pekel kunnen pijn doen, zeker bij droge of gespleten voetzooltjes. Controleer de zooltjes en smeer ze eventueel in met vaseline om ze te beschermen.
  • Sneeuwhappen is erg leuk en het is een leuk spel als je hond jouw sneeuwbal probeert te vangen. Maar ongemerkt kan de hond (te) veel koude sneeuw binnenkrijgen. Zijn ingewanden kunnen daardoor van slag raken. Oppassen dus met sneeuwballen gooien naar je hond. Ook spelen met een gewone bal zorgt ervoor dat de hond elke keer als deze de bal opraapt een hap sneeuw binnenkrijgt.

Een beetje opletten dus, maar verder: vooral genieten van de blijheid van de hond!!!

Een gedachte over “Hond en sneeuw

  1. E. de Hullu 7 februari 2021 / 14:33

    Mooi en duidelijk verhaal.

    Like

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s