Wandelen ‘met ondertiteling’

© Hond en Kompas 2021
Delen mag, maar uitsluitend met bronvermelding.
Printversie

  • Wat vertelt jouw hond je tijdens een wandeling?
  • Hoe laat hij aan jou zien wat hij van een situatie vindt?
  • Hoe vaak checkt hij even of je nog in de buurt bent?
  • Wanneer heeft hij jouw steun nodig?
  • Wat is het principe van ‘De derde hond’?
  • Hoe zorg je ervoor dat bij jou komen altijd leuk is?
  • Wat kan je doen om de aandacht van je hond tijdens een wandeling beter vast te houden?

Een rondje met de hond is een belevenis, zeker als je het gedrag van de hond steeds beter kunt lezen. Je wordt je ervan bewust hoe vaak de hond contact met jou zoekt en je leert hoe je hem – door te reageren op zijn verzoek om contact – beter kunt steunen en begeleiden.

Samen wandelen is niet: ‘Riem los, uurtje lopen, riem weer vast’, waarbij ieder zijn eigen ding doet: de één ‘leest de krant’, snuffelt aan alle ‘facebookberichten’, gaat op jacht en komt niet als hij aan het einde van de wandeling geroepen wordt, terwijl de ander de telefoon checkt, appt en belt.

Amy maakt contact

Wandelen wordt een gezamenlijke onderneming. Een ontdekkingstocht, een samenspel waaraan beide partijen veel plezier beleven! En aanlijnen aan het einde van de wandeling wordt waarschijnlijk eenvoudiger, omdat het contact niet is verbroken!

Maak eens een afspraak voor een wandeling, waarbij je attent gemaakt wordt op allerlei gedragingen van je hond (en andere honden die we tegenkomen), zodat je de hondencommunicatie steeds beter gaat begrijpen.

Meer weten? Neem gerust contact op of kijk eens rond op www.hondenkompas.nl.

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s