Vuurwerk

LAAT JE HOND NIET LOS
Er komt weer een landelijk vuurwerkverbod. Maar dat neemt niet weg dat we allemaal te maken krijgen met knallen, want er is genoeg vuurwerk wat nog wel mag, er is illegaal vuurwerk en er zijn nog voorraden van eerdere jaren.
Amy is gisteren alweer tweemaal enorm geschrokken van een keiharde knal dichtbij!
Dus: let goed op, kijk goed om je heen en… LAAT JE HOND NIET LOS!!!! Iedere hond, hoe goed opgevoed ook, zal in paniek vluchten bij grote angst!!! Ongevallen, de weg kwijt raken… de risico’s zijn groot!

Op Oudejaarsdag- en avond is het belangrijk om de hond uit te laten op een rustige plek en een rustige tijd. De hond kan makkelijk 12 uur (of meer!) binnenblijven zonder te plassen!
Zorg voor een veilige, rustige plaats in huis, waar weinig doordringt van het geluid van buiten. Een bench met een deken erover heen, een rustige kamer met de gordijnen dicht en een muziekje aan. Zorg dat de hond zich veilig en gesteund voelt: ga dus NIET weg!

Er zijn veel rustgevende medicijnen, maar een aantal daarvan maakt de hond sloom. De geluiden komen gewoon binnen, de angst is enorm, maar door de sloomheid kan de hond niet meer goed reageren. Dit is dus geen goede oplossing.

Adaptil (halsband of verstuiver) kan een oplossing zijn. Er worden feronomen verspreid. Het is de rustgevende geur die de moederhond in het nest verspreid.

Maar onderschat de angst van de hond niet: zijn oren zijn gevoelig, de kruitdampen bereiken zijn neus en hij weet niet dat dit een feestje is dat na Nieuwjaar weer voorbij is. Angst is een heftige emotie. Steun de hond zo goed mogelijk door er te zijn, zelf rustig te blijven en te laten zien dat het geen kwaad kan.

Fijne decembermaand gewenst!

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s