Win-Win

Vandaag was er een strippenkaartwandeling bij het Valkenburgse Meer met vijf honden. Er was veel wind en er waren allerlei afleidingen: andere honden, surfers op het water, wandelende mannen met surfplanken onder hun arm en het treintje.

Als het treintje eraan kwam, riep ieder de hond bij zich en lijnde deze aan. Op een afstandje konden de honden dan de trein bekijken.

DSC05585Voor de jongste hondjes en voor een hond met veel angst voor geluid, is dat allemaal best spannend. Maar zo leren ze rustig te kijken en omdat wij niet allemaal in grote angst wegrenden, leren de honden ook, dat dit blijkbaar bij onze (rare) mensenwereld hoort.

De Win-Win situatie was, dat de machinist van de trein heel blij was, dat we de honden bij ons hielden. Daarvoor heeft hij ons ook tweemaal vanuit zijn cabine bedankt. Dat is leuk: positieve waardering, een soort beloning voor gewenst gedrag en daar wordt niet alleen een hond, maar ook een mens blij van!

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s