Vervolgcursus (start 12 maart 2016)

Als er een hond in huis komt, dan moeten hond en gezinsleden leren samenleven. Als alles meezit is dat voor een periode van 10 tot 12 jaar (afhankelijk van het ras en de leeftijd waarop de hond in huis kwam).

Het is dus de moeite waard om te investeren in wederzijds begrip, zodat het samenleven zonder grote problemen en in harmonie kan plaatsvinden.

De mens moet daarvoor veel van de hond leren begrijpen en andersom ook! Want wat moet je bijv. als hond met die stroom van klanken, die de mens uitstoot? Hoe moet je daar je relevante woorden uit halen? Is het voor de hond nog begrijpelijk als hij de volgende zinnen hoort: ‘Kom, we gaan hier lekker even zitten’., ‘Bello, kom‘,  ‘Bello, hierrrrrr!!!!’, ‘Ga eens mooi zitten’. ‘Nee, zitten zeg ik toch! Hier.’,  ‘Kom, Bello ga nu eens hier zitten, vooruit, nu!!!’. ‘Bello, zit‘.

En dan moet de hond ook nog wijs worden uit alle signalen die we uitzenden door onze lichaamstaal en gezichtsuitdrukking. studerende hondIn de puppycursussen worden de basisbegrippen aangeleerd en vaak is alles dan nog spannend, nieuw en onwennig. Daarna komt de hond langzamerhand in een nieuwe fase en gaat grenzen verkennen.. Dan is duidelijkheid en wederzijds begrip van groot belang!

Door samen een vervolgcursus te volgen leren beide partijen van elkaar. De samenwerking en het wederzijdse respect worden verbeterd en dat is winst voor alle partijen.

Aanmelden voor de vervolgcursus? Mail naar info@hondenkompas.nl

Reageren? Graag!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s